Mijn naam is Anja , pelgrim ,begeleidster van wandeltochten.

Ik heb 5 jaar in Spanje gewoond waar ik in contact kwam met pelgrims. De camino bewandelen werd voor mij een droom van zo'n 15 jaar.
In 2014 ben ik na een heftige periode in mijn leven de camino del Norte gaan wandelen. Voor mij een grote stap omdat ik had besloten hem alleen te wandelen . Erg spannend om over die drempel te gaan. Ik ben gestart in Bilbao en liep soms dagen alleen door de bossen. Al snel voelde ik me één met de natuur en kwam ik heel dicht bij mezelf te staan. Daardoor heb ik periodes uit mijn leven kunnen  afsluiten en het een plaatsje kunnen geven. 1 Week heb ik gelopen met een groep die toevallig zo bij elkaar kwam, pelgrims uit verschillende landen, mooi om dit mee te maken. Wonderlijke ontmoetingen met mooie en lieve mensen.
De tocht was 750 km, eenmaal in Santiago aangekomen was het een dubbel gevoel, blijheid omdat ik het volbracht had en verdriet omdat ik er afscheid van moest nemen. Heel dubbel maar het hoort erbij. Uiteindelijk heeft het van mij een sterker persoon gemaakt

In 2015 heb ik de Camino Portugues gelopen, dit keer was het 550 km, ik ben doorgelopen op de camino Finisterre / Muxia. Daar op de rots van Finisterre ( betekent het einde van de wereld) mocht ik afscheid nemen van deze mooie camino.
In 2016 heb ik een deel gelopen van de Camino de la Plata, zo'n 300 km.
Maart 2017 heb ik in Portugal de Rota Vicentina gelopen, een stukje Historical way en verder de Fishermenstrail, een tocht van 165 km.

In 2018 ben ik gestart om groepjes te gaan begeleiden naar Santiago de Compostela. De groepen worden niet groter dan 8 personen daar voor mij persoonlijk contact voorop staat. Dit is voor mij een enorme mooie ervaring, mooie mensen , verschillende persoonlijkheden maar allemaal met hetzelfde doel. Dicht bij zichzelf komen met als einddoel Santiago de Compostela

 

De camino en de wandeltochten horen bij mijn leven. Het heeft mijn leven verrijkt en mij een andere kijk op het leven gegeven. Het gevoel en het enthousiasme zou ik graag over willen brengen op jou als toekomstige pelgrim. Ik zou je graag het zelfvertrouwen willen geven dat ook jij dit kunt en je op weg helpen om die eerste stap te nemen.
Samen gaan we op pad en bereiken we ons doel. Dit gaat voor jou en voor ons als groep een onvergetelijke tocht worden.