Onze tocht naar Santiago de Compostella zijn we gestart in Porto. Nadat Marijke en ik samen naar Porto zijn gevlogen, hebben we een paar uur na aankomst Agnes en Leonie opgewacht op het vliegveld in Porto. Zo zijn we met z'n vieren naar de herberg gewandeld, waar we hebben geslapen. De volgende dag zijn we met de metro naar Matosinhos gegaan, we hadden er super veel zin in om de eerste stappen te zetten op, voor de deelnemers, hun 1e camino.

 Dag 1 We zijn gestart in Matosinhos, en lopen naar Vila do Conde. Een mooi pad langs de zee, wat voornamelijk uit een vlonder pad bestaat. Dus makkelijk om te lopen. We slapen in herberg Santa Clara, een nieuwe herberg waar we warm werden ontvangen. Morgen een dagtocht van 28 km, waar de dames wel wat tegen op zien. Maar ze zijn vastberaden om hem te volbrengen.

Dag 2 We zijn nu in Masinhos, we hebben er 28 km op zitten. De beentjes hebben duidelijk rust nodig dus we liggen al op tijd in bed. Al bij al viel het voor de deelnemers mee, een mooie route deels langs de kust deels door het binnenland. Ik ben trots op de dames. Vanmorgen zei Leonie " Dat ik zo'n mooi cadeau heb gekregen op mijn pad" Ik ben blij dat ik haar dit cadeau mag geven!

Dag 3 Vandaag hebben we gelopen van Marinhos naar Viana do Castelo, een wandelroute van 21 km. We hebben flinke klimmetjes gehad wat af en toe niet meeviel. Maar het was een super mooie route door het binnenland. Na vanavond te hebben gegeten zijn we terug gelopen naar onze herberg. Een groot klooster, wat een apart gevoel geeft.

Dag 4  We zijn aangekomen in Spanje. Met de boot zijn we overgegaan naar A Guarda. Het is een rare dag geweest, paden die ophielden, riviertjes op het strand, omwegen moeten lopen. Maar dat hoort er ook bij, en uiteindelijk voldaan bij onze herberg aangekomen. Morgen lopen we onze Camino verder door het Spaanse land.

Dag 5 We zijn aangekomen in Mougas en slapen in een herberg die ligt tegen de zee. Wat een super mooi uitzicht wanneer we lekker buiten zitten te eten. De tocht was vandaag best wel zwaar, maar na een lekker cidertje, een tortilla en een leuk gesprek met 2 Brazilianen, kijken we terug op een geslaagde dag!

Dag 6 Vanmiddag na 19 km aangekomen in A Ramallosa. Een dag met flinke klimmetjes, wat we rustig aan hebben gedaan. Nu slapen we in een verbouwd klooster Pazo Pias, Echt super om hier te slapen, een kamer voor 2 personen. Dat noemen we luxe op de Camino!

Dag 7 We zijn gelopen naar Vigo, wat eigenlijk niet de bedoeling was. Maar omdat 1 van de deelnemers last had van haar been heb ik de route aangepast. Een best wel drukke stad, al snel was er geen bewegwijzering meer. Een vrouw zag ons zoeken en bracht ons met haar auto naar de herberg. in de auto hoorde we dat ze zelf ook 4 camino's heeft gelopen. Een engel op ons pad!

Dag 8 Vandaag was een makkie, we hebben slecht 16 km gelopen. We waren gelukkig snel Vigo uit, en liepen over een pad met uitzicht over de baai en de stad Vigo. Nu slapen we in Redondela, in een herberg La Torre, die wel vol zit omdat hier 2 camino's bij elkaar komen.

Dag 9 Regen regen, wat een natte dag. Maar uiteindelijk toch een mooie tocht gelopen van 21 km. Leuk was dat we in de stromende regen konden neerstrijken bij een ouder echtpaar. Deze hadden voor alle doorweekte pelgrims warme soep en koffie gemaakt.

Dag 10 We zijn aangekomen in Caldas de Reis. We hebben nog 40 km te gaan naar Santiago de Compostella. Onder de deelnemers voel je het enthousiasme dat ze al zover gekomen zijn. 's Morgens even regen maar daarna konden we de regenkleding opruimen en brak de zon door. We hebben vandaag veel onder druivenranken gelopen.

Dag 11 Vandaag heerlijk gelopen door schaduwrijke bossen. We komen nu vaak dezelfde pelgrims tegen die allemaal hun laatste dagen lopen voor ze in Santiago zijn. Nog 28 km te gaan en zijn nu in Padron. Hier zijn we in een mooie herberg Rossol, waar we een soort eigen bedstee hebben.

Dag 12 Het was een korte etappe van 15 km, dus we waren vroeg op ons slaapadres. Daarom de rugzak maar weggezet en zonder de natuur ingegaan. Wat een mooie omgeving is het hier.

Dag 13 Vanmorgen zijn we om 11.00 aangekomen in Santiago de Compostela. Wat een aankomst met vreugde en emoties. Ik ben trots op Leonie, Agnes en Marijke dat ze zoveel doorzettingsvermogen hebben en het volbracht hebben.

 

Meer foto's van deze mooie tocht zijn te zien in het fotoalbum.