Camino Finisterre afstand 116 km.

De Camino Finisterre is de enige wandelroute die start in Santiago de Compostella, deze sluit aan op bijna alle camino's, die eindigen in Santiago de Compostela. We wandelen voornamelijk langs de westkust van de Atlantische kust van Galicië. We eindigen onze tocht op de rotsen van Muxia.  De route heeft een lengte van 119 km.

We verblijven nog een dag in Santiago om van deze stad met zijn mooie sfeer te ontdekken.
 
Voor veel pelgrims is dit het ultieme eindpunt van hun camino. Cap Finisterre of wel Cap Finisterre . Het werd gezien als het einde van de wereld. De Romeinen bouwde op dit punt hun zonnealtaar, daar waar de zon ondergaat in de geheimzinnige duisternis en de dieptes van het zeewater. Daar waar geen zeeman zich waagde. Finisterre was tevens het eindpunt van de voorloper van de Christelijke camino, de prehistorische sterrenbaan.

Faro Cap Fisterra , hier staat de laatste camino paal met 0,00 km aanduiding... het (fysieke) eindpunt is daar! Hier, aan het eind van de wereld, worden vaak persoonlijke bezittingen achtergelaten door pelgrims. Op het zonnealtaar staan veel schoenen en zijn er shirts aan het kruis gebonden. Ook zijn er in de directe omgeving resten van vuurtjes te zien, waar pelgrims hun spullen hebben verbrand. Pelgrims sluiten hier op hun eigen wijze de reis af, mogelijk een deel van hun leven en het creëren een nieuwe start.

Finisterre is een vissersdorpje. Het is erg gezellig met vele kleine bootjes en een visafslag, nog in volle bedrijvigheid. De ambachtelijke visvangst is kennelijk nog lonend voor de omgeving. Langs de boulevard is het heerlijk toeven, terrasjes, kleine restaurantjes met uitzicht op de mooie haven